Haken gaat digitaal – 3 apps waar je niet zonder kunt

Vooruit, we haken wellicht juist om een keer offline te zijn. Lekker actief bezig met de handen en niet met vierkante ogen achter een scherm. Maar ik haak eigenlijk nooit zonder telefoon. Al is het alleen maar om de voortgang in de groepsapp te zetten. Ook filmpjes zijn natuurlijk favoriet. Mocht je je telefoon ook functioneel gebruiken, dan zijn deze vijf apps een must-have. Oh ja, en ik ben Zeeuws dus vanzelfsprekend alleen maar gratis apps.


Laten we beginnen met twee vanzelfsprekende apps.

Youtube. Een patroon lezen of een diagram bekijken is 1 ding. Maar als je het patroon meteen mee kunt kijken, is het natuurlijk des te fijner. Ook al ben ik nogal het type dat alles het liefst zelf zo snel mogelijk zelf uitvind en zelf oplos. Eerlijkheid gebied me echter te zeggen dat ik laatst een nieuw avontuur met interlocking haken ben begonnen en een geweldig filmpje tegen kwam. Dus ja, je kunt niet zonder youtube. Ook om even snel op te zoeken hoe je iets het makkelijkste kunt doen.

Pinterest. Alleen de naam doet al allerlei plaatjes voor mijn ogen voorbij schieten. Wat is dat toch een heerlijke vorm van functioneel tijdverdrijf. Er staan hele borden vol met ideeën die, als ik ooit nog eens een jaartje vrij heb met heel veel geld, ik allemaal ga maken. Tot die tijd vermaak ik me in de vrije uurtjes in de trein prima met de rode-P app. En tot mijn grote vreugde kan ik inmiddels mede delen dat zelfs mijn moeder hem ook al gebruikt.

Yarnie. De korte tijd dat ik een iPhone heb gehad – lang verhaal, is voor een ander keer – kwam ik in de apple store de app Yarnie tegen. Wat een heerlijke app was dat! Helaas dus niet beschikbaar op Android ben ik met mijn nieuwe telefoon achter gekomen, maar dat mag de pret niet drukken. Mocht je hem kunnen downloaden, doen! Je kunt hierin al je projecten zetten met details als naaldgrootte en link naar het patroon. Heel handig als je zestien (of meer) projecten hebt liggen en af en toe niet meer weet met welke maat je nu dat eerste oor van het rendier hebt gehaakt. Voor elk project heb je ook een aparte toerenteller, of gewoon een toerenteller zonder project. Ik vond het heerlijk. En anders, dan maken we gewoon een leuk schriftje met dezelfde gegevens. Kan ik meteen mijn handettering oefenen.

Kortom, een telefoon kan altijd wat leuks toevoegen aan de haak ervaring. Zolang je altijd maar meer aandacht besteed aan de naald dan aan de telefoon, dan komt het goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *