Geluk is te koop: Scheepjes Softfun

Haken is stressvol – ondanks wat iedereen zegt. Overal om je heen zie je nieuwe ideeën ontstaan maar je hebt nooit de tijd en het geld om het allemaal te maken. Dus moet je kiezen – en in mijn geval is dat bijzonder stressvol. Regelmatig kies ik ook niet, ja echt in alle eerlijkheid. Maar ik merk wel dat ik steeds bewuster ga kiezen welke garens ik voor welk project gebruik – zeker als ik het zelf ontwerp. Laat ik je meenemen in mijn zoektocht naar het perfecte garen. Vandaag centraal: Scheepjes Softfun.

Niet dat ik het bewust deed, maar ik heb eigenlijk nog bijzonder weinig gehaakt met het merk Scheepjes. Wellicht dat het altijd zo uit kwam en dat ik pas sinds kort wat creatiever wordt, maar toen ik laatst in mijn favoriete winkel in Arnhem was om garens te kopen, kon ik er niet meer onderuit. Ik wist de kleuren en wat er van moest komen en toen bleek opeens dat Softfun precies in dat plaatje paste.

Softfun is net iets meer katoen dan acryl en superzacht om mee te haken. In mijn geval dus perfect voor een knuffel in de kinderkamer. Het is een garen dat net iets dikker is dan het normale katoen. Waardoor je er aan de ene kant net iets meer volume mee kan geven aan items als bijvoorbeeld kleding of omslagdoeken. Terwijl je aan de andere kant erg strak kunt haken zodat de vulling er niet doorheen komt.

Haak het met een kleine naald om een strak haakwerk te krijgen en een grotere om een luchtig resultaat te krijgen. Ik haakte van de restjes van twee bollen een heerlijke muts in de granietsteek. Door het wat dikkere garens met een grotere haaknaald te haken behoudt het zijn volume en blijft het heerlijk warm. Een heerlijk multifunctioneel garen dus dat eigenlijk overal wel in de kast hoort te liggen. Als je tenminste een fijne garenvoorraad thuis wilt hebben om nieuwe projecten mee te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *