Geluk is te koop: Durable Cosy Fine

Haken is stressvol – ondanks wat iedereen zegt. Overal om je heen zie je nieuwe ideeën ontstaan maar je hebt nooit de tijd en het geld om het allemaal te maken. Dus moet je kiezen – en in mijn geval is dat bijzonder stressvol. Regelmatig kies ik ook niet, ja echt in alle eerlijkheid. En inmiddels moet ik waarschijnlijk ook opbiechten dat ik waarschijnlijk zelf prima een wolwinkel uit huis zou kunnen beginnen met de grote hoeveelheid garens die hier ligt. Hoog tijd om eens in de voorraad te duiken en te vertellen wat ik met de verschillende garens zou maken (en juist niet). Vandaag begin ik met mijn favoriet: Durable Cosy Fine.

Ik leerde het garen eigenlijk per toeval kennen toen ik op zoek was naar een goedkoper alternatief om een grote poncho te haken in Tunische steken. Waarbij ik trouwens niet wil insinueren dat Durable goedkoop is, maar het is ook niet gigantisch duur. Dus toog ik met een zak vol in twee kleuren naar huis en begon met mijn Tunische avontuur – en zo begon mijn liefde voor Durable Cosy Fine.

Het garen is echter waarschijnlijk meer bekend van de 2017 CAL Cosy Woondekens ontworpen door Jolanda en Naomi. Woondekens in twee kleurenvariaties gemaakt met dit garen. Of van de wanten en andere Scandinavische creaties van het Handwerkjuffie. Omdat het door de toevoeging van Acryl zo heerlijk luchtig is, houdt het ook fijn warmte vast. Toch splijt het niet al je haakt. Iets waar ik altijd een hekel aan heb.

Cosy Fine heet niet voor niets Cosy, want het is zacht en superfijn. Niet zacht in de zin van pluizig en het is ook wel soepel maar het heeft wat mij betreft wel iets weg van fluweel. Dat maakt het wat mij betreft uitzonderlijk geschikt voor kledingstukken. Die eerste poncho in Tunische steken, was een groot succes. Al moet ik, eerlijk is eerlijk, nog wel de poncho af werken. Met de restjes ben ik begonnen aan een Tunisch gehaakte shrug. Die is inmiddels af en draagt heerlijk. Het patroon is hier te vinden.

Dat is echter niet alles want ik ben fan van zachte knuffels, of knuffels in het algemeen, en zou daarom zeker aanraden om van dit heerlijke garen ook eens een amigurumi in elkaar te knutselen. Hoe groter hoe beter zou ik bijna zeggen. Dus, hoog tijd om jouw tas vol te stoppen met Durable Cosy Fine en heerlijk aan de haak te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *