On tour… Brei & Allerlei in Heythuysen

Toen ik begon met deze serie noemde ik het On Tour. Omdat ik het idee had om het land door te gaan reizen en winkels te bezoeken. Dat doe ik, maar dat ik op een maandagochtend door het Limburgse platteland zou rijden op zoek naar het plekje Heythuysen, dat had ik nooit gedacht. Noch dat ik er al ben voordat ik het daadwerkelijk door heb. Tussen de berm, tractoren en snelheidslimieten had ik ergens een naambordje gemist. Maar dat mag de pret niet drukken en vrolijk omgehaakte bomen leiden me in het half verlate stadje al snel naar een gezellig pleintje met Brei&Allerlei.

Kleurtjes te over in Heythuysen

Wilhelmien en Jacqueline zwaaien de scepter over dit gezellige imperium dat mensen van heide en ver trekt voor workshops, gezelligheid en garens. De inmiddels vier dagdelen met haakcafé’s zitten zo goed als vol. Het is zo’n vaste prik dat zelfs een Tweede Kerstdag of een korte zomervakantie voor de eigenaren geen excuus mag zijn om niet bij elkaar te komen. 

Dit showmodel is talloze keren ‘nagemaakt

Hoewel veel van mijn bezoeken gewoon bijzonder gezellig zijn, voel ik me in dit geval ook lichtelijk schuldig als ik na een bijzonder gezellig gesprek en de hartelijke ontvangst de deur uit loop. We komen vanzelfsprekend al snel te praten over (haak)projecten en de Persian Tiles blanket waar ik al veel te lang aan bezig ben. Gemaakt met acryl en zonder diagrammen. Tot grote ontsteltenis van Wilhelmien die zich al zo lang verheugd op het maken van de deken. Maar wel een bijzonder sterke voorkeur heeft voor geen acryl en een patroon met diagrammen. Ik ben er net zo door van slag als zij.

De nieuwste aanwinst: Bobbiny

Brei&Allerlei is een heerlijke winkel om in rond te snuffelen. De wijde variëteit aan garens heeft voor iedereen wat wils. De koffie en thee staan klaar en Wilhelmien en Jacqueline helpen j met veel plezier aan een nieuw project. Toch op zoek naar nieuwe inspiratie? Neem plaats op het bankje of vergaap je aan de vele voorbeelden die de kasten sieren op de plekken waar geen bollen wol opgestapeld zijn. Je komt zeker niet met lege handen thuis, maar je zult tevreden zijn met de aankoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *