On tour… Hobbykamer de Blauwe Vlinder in Dronten

De wereld is soms wel heel klein. Niet alleen omdat je beseft dat je nog geen uur van Kampen vandaan woont, de verre stad waar de mooiste verhalen in je favoriete boek zich afspelen. Maar vooral letterlijk omdat het eerste waar we over te spreken kwamen in Hobbykamer de Blauwe Vlinder Zeeland was. Dronten klinkt dan opeens minder afstandelijk. Maar goed Willy en ik waren op bezoek bij de Hobbykamer de Blauwe Vlinder. Wellicht niet een plek die op je route ligt, maar zeker een plek om voor om te rijden.

Werken, het is maar net hoe je het ziet

Al is het alleen maar in de eerste instantie voor de ruim opgezette winkel die zich midden in een winkelcentrum bevindt. Heel handig om de rest van je gezelschap bezig te houden terwijl jij heerlijk vergaapt aan al het moois in de winkel. Want mooi en veel en ruim, dat zijn de woorden die de winkel het beste omschrijven. ‘Schuif gezellig aan tafel aan’ is niets teveel gezegd. De thee staat praktisch meteen voor mijn neus en een refill is al een feit voor ik er zelfs maar over heb gedacht. Haakwerkje in de hand – ik kan me geen betere ontvangst voorstellen.

Karin heeft passie voor het bedrijf, dat is op zich niet uniek. Tot nu toe heb ik alleen nog maar gepassioneerde mensen ontmoet. Maar Karin besteedt extra aandacht aan de garens die ze heeft en de verhalen erachter. Niet dat het allemaal duurzaam, gerecycled of biologisch is. Wel dat het verhaal erachter klopt. Tegenwoordig is het heel makkelijk om mensen met een titel of een keurmerk ervan te overtuigen garens te nemen. Maar vaak is er meer achter te zoeken.

Het enige dat nooit verschilt zijn de kasten

Een team van zes gezellige dames, tenminste ik heb een aantal van hen ontmoet en ik weet zeker dat de rest net zo leuk is, runt de winkel. Op allerlei manieren. Met aankleding, workshops, beurzen en ontwerpen van haakpatronen. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur en die verschillende stijlen zie je ook wel terug in de verschillende ontwerpen in de winkel. Al is er wel een belangrijke overkoepelende factor – de kleur groen. Ze proberen zich in te houden, maar het is onmiskenbaar een van de meer voorkomende kleuren. Het was met schaamrood op mijn kaken dat ik zei me niet te kunnen herinneren dat ik ooit een ‘groen’ project had gehaakt. Daar is inmiddels verandering in gekomen.

Hobbykamer de Blauwe Vlinder is een heerlijke plek om rond te neuzen en nieuwe dingen te vinden. Een schatkamer aan mooie producten verkocht door gepassioneerde en enthousiaste mensen. Dat is het tochtje door het nieuwe land meer dan waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *