On tour… Studio Sier in Dinxperlo

Dinxperlo, hoe kom je daar? Nu, je rijdt naar Duitsland en je stopt een paar meter voor de grens letterlijk. Of je komt via de andere kant en rijdt eerst door Duitsland. Bijzonder spannend in mijn geval, want mijn paspoort ligt op dat moment ergens op een ambassade te wachten op een visum voor de zomer. Ik kies dus voor de eerste optie. En eindig in het gezellige plaatsje, waar het even goed kijken is om Studio Sier te vinden.

Ik heb geen rommel, ik heb ideeën

Studio Sier is een heerlijk knus hoekje in een gezellige winkelstraat. En misschien dat je bij hoekje denkt aan iets kleins en ondergeschikt. Maar dat is het zeker niet. De kleuren aan garens nodigen je vanaf de muren al uit om ze te ontdekken, mee te nemen en mooie dingen van te maken. Maureen legt uit dat ze vooral wil inspireren. Aan voorbeelden in ieder geval geen gebrek. Vrijwel allemaal door Maureen zelf gemaakt. En mocht dat niet genoeg zijn, schuif dan aan bij een van de legio workshops die worden georganiseerd. Voor ieder wat wils en aan bekende en onbekende namen geen gebrek. Blijkt dat Dinxperlo toch bekender is dan ik dacht.

Verstopte bolletjes

De meest populaire workshop is verrassend genoeg sokken breien. De insteek van de winkel is vanaf het begin af aan hip, modern en vooral kleurrijk geweest. Daar paste sokken breien niet direct zo in. Maureen zegt:”we zouden het zo jammer vinden als deze ambacht verloren zou gaan, daarom zijn we voorzichtig begonnen met een workshop. Natuurlijk wel met leuke hippe sokkenwolletjes!” Nu zitten de workshops vaak al vol voor ze goed en wel op het krijtbord achter de kassa zijn geschreven. En ze worden gegeven door een dame die eerder een ander winkeltje met garens in Dinxperlo had. 

Kleur voert de boventoon in Dinxperlo

Aan sokkenwol geen gebrek in ieder geval, net als veel andere garens. Soms is het verbazingwekkend hoeveel verschillende garens je in een kast kwijt kunt. En dan hebben we het alleen nog maar over de zomergarens. Een prominente plek is gereserveerd voor Stylecraft, de must voor Maureen om in de winkel te hebben. Haar eigen favoriete garen om dekens mee te maken. En tsja, dat wat je zelf graag gebruikt, daar ben je ook extra enthousiast over. 

Men zegt wel eens dat de klant koning is. Toch volgt dat vaak uit een soort verontwaardiging voor een verzoek, een onhaalbaar verzoek. Bij Studio Sier is de klant zeker koning. Niet omdat het moet, niet omdat je iets vraagt, maar omdat Maureen het gewoon veel te leuk vindt om je te helpen aan wat je zoekt. Ook als je dat zelf misschien nog niet helemaal scherp hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *