On tour… Woll of Fame in Maasbracht

Limburg voelt een beetje als thuis, het is altijd verder weg dan je denkt . Als je er eenmaal bent, is het bijna alsof je in een ander land bent aangekomen. Maar het is altijd gezellig. Zo staan in Maasbracht op de het zaterdag de bonbons al op tafel en de thee is al onderweg voor ik goed en wel ben gaan zitten aan de tafel midden in de winkel. Er is dus weinig tijd om mijn ogen uit te kijken en alle kasten af te gaan (dat zijn er best wat in de grote winkel) voor ik met Karin en Leona in gesprek raak.

Schuif maar aan

Maasbracht ligt aan, je raadt het al, de Maas. en dat is voor Woll of Fame ideaal. Niet alleen zijn er veel mensen die uit de passantenhaven even langskomen. Maar ook organiseren ze hun eigen tochtjes over de Maas. Al hakend in goed gezelschap over Limburgse wateren. Alleen al erover praten maakt dat ik er zin in heb. Gezelligheid staat zeker voorop in deze winkel. En service. Een brede hoeveelheid garens, van sokkenwol tot acryl en wolletjes, je vindt er vast wel iets. Al ze het niet hebben, bestellen ze het graag voor je.

Leona en Karin zijn familie. Nicht en tante. Die vanuit hun passie voor handwerken besloten om een winkel te beginnen. Op zoek naar een geschikte ruimte op een leuke plek kwamen ze terecht in een groot pand dat al een aantal jaren leeg stond.

Geluk komt in alle kleuren, als het maar garen is

De ruim opgezette winkel biedt alle gelegenheid voor workshops en evenementen. Achterin zijn er meer dan voldoende tafels waar mensen alle ruimte hebben om deel te nemen aan leuke workshops door het jaar heen. Toch moeten ze ook veel mensen teleur stellen. Er komen aardig wat mensen binnen die vragen of ze geen gemaakte producten kunnen kopen. Maar ze blijven het vooral leuk vinden om mensen te inspireren zelf iets leuks te maken. 

Ik kan inmiddels geen redenen meer verzinnen om Maasbracht niet aan te doen voor een heerlijke ochtend snuffelen tussen de garens. Met gezelligheid, goed advies en een bende inspiratie kom je al snel ver. En de rest van het gezin? Die zet je met uitzicht op de rivier op een terrasje en dan hoor je niemand meer klagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *