On tour: Twee Steekjes Los in Hattem

Het is altijd wanneer je het het minste verwacht dat je de leukste dingen meemaakt. En ik wist al toen ik mijn auto bij de jachthaven parkeerde met een grandioos uitzicht over het rivierenlandschap bij Kampen dat het een bijzondere dag zou worden. De stad Hattem, met het dorpse karakter is zeker te weten op zich al reden voor een dagje uit. Maar voor eenieder die extra reden nodig heeft, Twee Steekjes Los.

Niet dat je ze moet hebben, al draagt het vast bij aan de gezelligheid als je ze wel hebt. Roelie en Lisette zullen je met open armen ontvangen in hun knusse maar ruim opgezette winkel op een steenworp afstand van nostalgische muurhuisjes en gezellige hofjes. Als winkel op de Veluwe hebben ze natuurlijk Scheepjes garen liggen. Want dat is immers het enige ‘echte’ garenmerk. Dat de fabriek zoals hij jaren geleden was niet meer bestaat en er veel meer is dan sokkenwol doet niets af aan de traditie. De dames vullen de rest van hun schappen met Borgo de Pazzi, Katia en Lana Grossa met hun nieuwste mooie aanwinst: Gormitolo. 

Ze hebben verschillende voorkeuren. Voor juist een dikker garen of juist fijn dun garen om kant mee te haken of te breien. Misschien is het daarom ook wel dat hun assortiment vele verschillende mensen enthousiast maakt voor hun winkel, en dat eigenlijk iedereen er wel iets kan vinden. De dames die vooral van roze en glitters houden, zien nog steeds dat laatste als een belangrijke rol van de winkel. Er moet een plekje zijn voor iedereen. Hun gratis handwerkcafé aan de grote tafel achterin, of met lekker weer voor de deur, is dan ook een uitje voor iedereen. 

Roelie en Lisette zijn een team. Ze denken over veel zaken hetzelfde en vullen waar nodig elkaar met hun smaak en kwaliteit perfect aan. Of het nu gaat om het contact met mensen, een goed advies of het ondernemer zijn. En net als de mensen die in de winkel komen, zien ze het steeds meer zitten en durven ze steeds meer. Het is een kwestie van vertrouwen krijgen in de winkel en de personen. Mensen geven hier niet per definitie veel geld uit aan garens, maar gaandeweg leren ze het kennen en durven ze meer. Een fysieke winkel is dan niet alleen gezellig maar ook noodzakelijk om het te voelen en te zien. De dames waren zelf niet anders, die gingen toen hun plannen vorm begonnen te krijgen ook de hort op om andere winkels te bezoeken.

Mijn moeder zei mij vroeger altijd: Wat een boer niet kent, dat eet ie niet. Kortom, iets nieuws doen of vinden is nogal wat. Maar bij Twee Steekjes Los in Hattem kan het alleen maar goed brengen. Of je nu aanschuift aan de tafel voor advies over bolletjes, snel de laatste meters in wil slaan voor dat ene project of gewoon omdat je geïnspireerd wilt worden – je slaagt er altijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *