On Tour: YLA Lifestyle in Lochem

Regelmatig heb ik de gezellige en inspirerende bezoekjes aan leuke winkels samen met mijn moeder gedaan. Een gevaarlijke aangelegenheid, want we komen nooit met lege handen thuis en vaak met nog meer ideeën dan we al hadden aan het begin. Nu was het andersom, want nadat ik de weg had gevonden naar de ingang van YLA, heerlijk huiselijk door de keuken, stelde ‘de moeder van’ zich aan mij voor.

Yvonne en Lotte, moeder en dochter, zijn het kloppende hart achter YLA Lifestyle. Een duo dat aanvankelijk begon als een trio met ook de vader erbij met zelfgemaakte houten producten. Maar dat is inmiddels geen onderdeel meer, het haken heeft de winkel helemaal over genomen. Zoals wel meer dingen in het leven. Van een hobby, Lotte leerde het van haar moeder in 2009 na de afronding van haar studie, naar een inschrijving bij de KvK in 2013. Want nadat iedereen in de familie- en vriendenkring was voorzien van sjaal, muts en deken werden braderieën het verkooppunt voor de zelfmaakkunst. 

En van gehaakte spullen naar garens in slechts een naaldwijdte verschil. Dus al snel werden de zolder, daarna de logeerkamers en uiteindelijk de huiskamer van het ouderlijk huis gevuld met dozen Stylecraft en andere leuke bolletjes garen. Tijd voor een nieuwe plek, een atelier in de tuin. Maar iedereen weet, als je eenmaal iets de wereld in slingert, weet je nooit wat er mee gebeurt. En dus werd binnen no-time het contract voor een nieuwe ruimte, weg van alle woonruimtes gerealiseerd. Samen met familie en vrienden maakten ze het pand aan de rand van Lochem geschikt voor YLA Lifestyle en het bedrijf van Lotte haar man aan de andere kant. En hoewel de webshop nog steeds het grootste deel van de omzet uitmaakt, zien ze steeds meer mensen terug op hun kantoor/winkel/showroom. 

En daarmee is het verhaal van YLA voorlopig nog niet af blijkt uit de ideeën die nog in Lotte haar hoofd rondzwerven. Niet alleen een nieuwe website, maar nog een heleboel andere nieuwe dingen. En dat ze succesvol zijn, daar heb ik geen enkele twijfel over. Naar het concept van de maaltijdboxen werd ongeveer een jaar geleden de YLA box de wereld in geslingerd. Een verrassing van garens met een leuk patroon. Dat moet je liggen zegt Lotte, je vindt het leuk of niet om verrast te worden. Maar heel veel mensen vinden het leuk. Dus staan er inmiddels weer vrienden en familie regelmatig klaar om de cadeautjes voor de trouwe leden en andere geïnteresseerden in te pakken.

Ondanks het succes, de groei en de uitgebreide klantenkring blijft het persoonlijk en gezellig. De toegankelijkheid van de aanwezigheid online (een veelvoud aan facebookgroepen en meer dan eens een (live) filmpje op Instagram of Facebook) is precies zoals het is. Want uiteindelijk, zegt Lotte, wil ze mensen inspireren en helpen. Al is het met zoiets simpels als een leuke combinatie van garens zoeken bij de kleur van het behang. Ik zou met veel liefde mijn inspiratie af laten hangen van de creativiteit van de dames bij YLA. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *