Onze partners

Alleen is ook maar alleen. Crocheticipation is niet alleen opgezet om creativiteit te delen en mensen te inspireren om mooie dingen te maken, maar vooral om mooie dingen te doen. Daarom verbindt Crocheticipation zich elk jaar aan een goed doel. Gedurende dat jaar komen de opbrengsten van de patronen ten goede aan deze organisatie. Daarnaast vinden er twee speciale evenementen plaats om het goede doel te ondersteunen. Een crowdfunding actie rondom een speciaal patroon en product in de zomer, en in het najaar een (online) veiling van zelfgemaakte producten. Zo kun je niet alleen iets moois voor jezelf vinden, maar ook iets moois voor iemand anders doen.

In 2019 is het goede doel Dream4Kids. “Dream4Kids organiseert unieke droomdagen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar met een trauma. Dit gebeurt als onderdeel van het professioneel behandelplan van het kind. Dus wanneer de situatie stabiel is en het kind weer naar de toekomst durft te kijken. Deze kinderen kunnen vaak het vertrouwen in zichzelf en de wereld verliezen. Dream4Kids doorbreekt  deze negatieve spiraal en vervult de liefste wens van een kind tijdens een droomdag. Het uitkomen van één droom geeft droomkinderen de moed en energie om weer in dromen te geloven. 

De kinderen blijven ook na hun eigen droomdag verbonden aan Dream4Kids door de jaarlijkse Clubdag. Vrijwilligers, kinderen en gezinnen – in welke vorm ook – behoren tot de Dream4Kids “Ohana” (familie).”

Speciaal voor Dream4Kids heb ik een patroon ontworpen. Deze is te koop in onze shop.

Vanaf 2 september komt er een veiling online waar meer producten te koop zijn waarvan de opbrengst naar Dream4Kids gaat. De producten die te koop zijn vindt je vanaf half augustus op deze pagina.